Voineasa (13)

Voineasa – Transalpina Ski Resort

by admin, ianuarie 31, 2016

În acest weekend am ajuns în localitatea Voineasa unde ne-am relaxat alături de câțiva prieteni. În Voineasa nu am făcut nici un traseu (din păcate fiecare weekend e prea scurt! :)) deoarece ne-am îndreptat atenția către pârtia de schi. Majoritatea prietenilor noștri știau să schieze, deci am petrecut ziua de sâmbătă pe pârtie. Oamenii curajoși s-au dat cu skiurile, iar ceilalți (inclusiv eu) cu săniuțaaa! :)

La Transalpina Ski Resort se poate ajunge dinspre Valea Oltului pe DN7A: Brezoi-Mălaia-Voineasa-Obârșia Lotrului. La începutul anului 2012, a fost inaugurată prima pârtie de ski, pârtia Mioarele, iar în decembrie a fost deschis oficial întreg domeniul schiabil.

Dinspre Vâlcea, drumul este destul de bun cu excepția porțiunii de aproximativ 24 km dintre Voineasa și Lacul Vidra (au fost porțiuni mici cu niște gropi măricele, dar în mare parte e destul de bun). Am parcurs drumul într-un ritm puțin mai lent deoarece erau porțiuni cu polei. În rest, nu am avut parte de alte peripeții! Am găsit și loc de parcare aproape de pârtie, deși ne speriasem un pic în momentul în care am văzut o coadă destul de mare de mașini parcate.

Transalpina Ski Resort pune la dispoziția turiștilor pârtii de schi cu o lungime de 9 km, un sistem de tunuri de zăpadă alimentate din lacul Vidra și instalații de transport (telescaun – 1.8 km, teleschi – 733 m, telegondolă – 3 km). La cota 2000, există un spațiu amenajat pentru cei care vor sa servească un ceai cald sau vin fiert.

Pârtiile sunt destul de bine organizate, există pârtii pentru începători unde turiștii pot învăța să schieze, dar și pârtii pentru săniuș. Ajunși în vârful pârtiei pentru săniuș, am rămas impresionați de priveliștea spectaculoasă. În față aveam lacul Vidra și pârtia cu mulțimea de turiști care păreau să se distreze de minune :).

La baza pârtiei sunt suficiente magazine care pun la dispoziția turiștilor schiuri, snowboard-uri și sănii de închiriat. Din ce am ințeles, prețurile sunt acceptabile și chiar mai mici decât pe Valea Prahovei. Oamenii care se ocupau cu închirierea echipamentelor erau foarte prietenoși și păreau să fie dispuși la negocieri.

Prietenii noștri ne-au spus că s-a schiat destul de bine, dar traseul a fost și un pic periculos deoarece erau câteva porțiuni cu gheață care trebuiau evitate.

Din experiența noastră putem spune că a fost foarte frumos la Transalpina Ski Resort, ne-am simțit bine și cu siguranță ne vom întoarce în acest loc! :)

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>