DSC03047

Sibiul in cateva cuvinte si imagini

by admin, februarie 3, 2015

Sibiul, sau Hermannstadt in germana, inchide sudul Transilvaniei ca o fortareata pe care timpul nu a reusit sa isi puna amprenta ramanand astfel unul din orasele cele mai reprezentative din Romania din punct de vedere turistic, cultural, dar si economic.

Din cronica orasului reiese ca aici au fost adusi colonisti sasi de catre regii unguri pentru a-si consolida stapanirea asupra Transilaniei. Astfel, Sibiul oferta in momentul de fata o lectie despre toleranta si comunicare interetnica intre culturile majore (romana, maghiara si germana), dar si la nivelul altor minoritati (tigani, slovaci, etc).

Orasul Sibiu este un important centru turistic si comercial care atrage prin farmecul sau aparte, prin traditia conservata atat de bine, dar si prin decorul sau natural si istoric. Potentialul de dezvoltare economica a acestui oras este remarcabila fiind favorizata de pozitionarea sa pe Coridorul IV Paneuropean.

Sibiul este de asemenea un oras important din punct de vedere cultural cu o baza culturala formata din 2 teatre, o filarmonica, 1 cinematograf, 5 biblioteci, 5 centre culturale, 10 muzee, etc. A gazduit numeroase evenimente culturale de-alungul timpului, precum Festivalul International de Teatru sau Festivalul de Jazz.

Centrul istoric al orasului a fost declarat de UNESCO monument universal in 2004, iar in 2007, Sibiul a impartit titlul de Capitala Culturala a Europei cu Luxembourg. Prin castigarea acestui titlu, orasul a devenit cunoscut la nivel national si international, lucru care a favorizat dezvoltarea turistica.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>