pastrama_oaie

Pastrama

by admin, februarie 3, 2015

Originea acestui preparat delicios nu e foarte clara, insa cele mai multe surse indica faptul ca acesta este un preparat traditional romanesc.

Pastrama romaneasca traditionala era preparata din carne de oaie, dar variantele mai recente folosesc si alte tipuri de carne cum ar fi de vita, porc, pui sau curcan. Pentru prepararea acestui produs trebuie sa urmati pasii:
1. Scoateti toate oasele si grasimea din carnea de oaie
2. Sarati carnea cu sare amestecata cu silitra (300 g sare, 300 g silitra)
3. Asezati carnea intr-o covata si presarati inca un strat de sare
4. Lasati carnea 5-6 zile, intorcand-o de cateva ori.
5. Scoateti carnea, scuturati-o de sare
6. Puneti carnea la desarat in apa rece timp de 1-2 ore
7. Clatiti carnea
8. Puneti carnea pe o scandura si acoperiti cu alta scandura peste care puneti o greutate
9. Lasati la presat o zi
10. Ungeti carnea cu un amestec de usturoi pisat cu sare, cimbru si coriandru
11. Lasati la macerat inca o zi
12. Puneti la uscat pastrama, in aer liber, eventual sub streasina. Dupa ce se usuca tineti-o in camara, atarnata in curent de aer uscat

Pastrama obtinuta se poate frige la gratar sau se poate praji in tigaie, servindu-se fierbinte, cu mamaliguta calda si vin nou, mai ales de Paste.

2 Comments


    • gigi
      Replay Cancel Replay
    • iunie 16, 2015

    In ce se poate macera carnea?

      • Replay Cancel Replay
      • iunie 17, 2015

      Salut Gigi, Carnea o poti tine si la frigider intr-un bol infasurat in folie, daca ai un vas de lemn e si mai bine :). Ce carne vrei sa prepari?

Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>