must

Must de casa

by admin, februarie 3, 2015

Mustul de casa este o bautura sanatoasa si delicioasa ce poate fi preparata de oricine in propria gospodarie.
Dupa culegerea viei, strugurii sunt zdrobiti cu ajutorul unor aparate casnice sau cu mana in cazul unor cantitati mici de struguri. Este recomandat ca mustul sa fie facut in aceeasi zi in care au fost culesi strugurii.
Mustul obtinut se tine la o temperatura scazuta (cel mai bine in frigider) si se va limpezi in jur de 24-48 de ore. Dupa limpezire, se poate consuma sau se poate prepara pentru iarna.

Pentru iarna, se toarna mustul intr-o oala smaltuita si se fierbe in jur de 15-20 de minute la foc moderat. Pe parcursul fierberii trebuie eliminata spuma cu o lingura de lemn. Apoi, se va turna mustul fierbinte in sticle incalzite in cuptor care vor fi legate cu celofan, invelite in paturi calduroase si puse intr-un cos. Dupa ce s-au racit complet, se iau sticlele si se depoziteaza intr-un loc racoros, pivnita sau camara.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>