20160509_132144

CSM București – campioana Europei

by admin, mai 10, 2016

Într-o țară măcinată de luptă pentru putere, corupție la nivel înalt și spitale insalubre, iată că există o echipă care ne face mândrii că suntem români. După ani de zile în care ne-am zbătut să scoatem fața în Europa, echipa de handbal CSM București a reușit în acest week-end ceea ce mulți credeau ca este imposibil. După o finală cu echipa Audi ETO Gyor, CSM București a câștigat Liga Campionilor la handbal feminin.
Calificată într-o grupă principală infernală cu 3 coloși europeni (Buducnost, Gyor și Vardar), echipa românească s-a calificat în sferturile de finală ale competiției de pe locul 4.
Competiția le-a adus bucureștencelor o adversară redutabilă în această fază a competiției: Rostov-Don (echipă ce a reușit să câștige toate partidele până la meciul cu CSM București). Disputată în dublă manșă, confruntarea a avut o singură câștigătoare, și aceea a fost echipă noastră. CSM București s-a impus în ambele partide (26 – 25 și 29 – 28), calificându-se astfel în Final Four-ul ce urma sa aibă loc la Budapesta.
Surpinzător sau nu, toate participantele la acest Final Four au fost adversarele CSM-ului în grupa principală. Privită ca echipa cu cele mai puține șanse la câștigarea trofeului, CSM București a întâlnit în faza semifinalelor echipa Vardar Skopje (în grupe ambele partide au fost câstigate de macedonence 22 – 21 și 30 – 25).
Condusă magistral de pe margine de Kim Rasmussen și având în poartă un goolkeeper în mare formă, CSM București a început partida în trombă și avea în minutul 15 un avans de 6 goluri (8 – 2). Ambiționate și susținute din tribuna de fanaticii suporteri români, echipa nu a predat inițiativa și a intrat la pauză cu un avans de 7 goluri (14 – 7). Spre surprinderea tuturor suporterilor români care sunt obișnuiți să trăiască toate partidele pe muchie de cuțit, CSM București ne-a demonstrat încă o dată că se poate să avem mentalitate de învingători și nu le-au dat macedonencelor nici o șanșă nici în repriza a doua. Finalul partidei a găsit echipa noastră atacând, rând pe rând, cu toate jucătoarele de pe bancă. Scor final: 27 -21 și echipa noastră urma sa joace finala cu echipa maghiară Gyor – organizatoarea turneului.
Finala de duminică a fost mult mai grea decât meciul din ziua precedentă, însă cu toate acestea CSM-ul a intrat la cabine cu un avans de un gol (13 – 12). Repriza secundă a început mult mai greu pentru echipa noastră care a pierdut avansul luat înainte de pauză, încasând trei goluri fără să înscrie vreunul. Luptând cu toate puterile și având în echipă o jucătoare fantastică, Isabelle Gullden – marcatoare a nu mai puțin de 15 goluri, echipa din București a reușit să egaleze cu doar 4 secunde înainte de fluierul final.
Au urmat apoi două reprize de 5 minute, în care nici una dintre echipe nu a reușit să se desprindă decisiv, și astfel s-a ajuns la loteria loviturilor de la 7 metri. Grație portarului Maysa Pessoa care a apărat două lovituri de la 7 metri și celor 4 jucătoare care au reușit să marcheze (Isabelle Gullden, Carmen Martin, Ana Paula Rodrigues și Aurelia Brădeanu), echipa din România a reușit să scrie o pagină de aur în istoria handbalului feminin câștigând Liga Campionilor la prima participare în această competiție.
La sosirea pe aeroportul Otopeni, echipa CSM-ul, în frunte cu Oana Manea care a purtat trofeul, a fost întâmpinată de familie, prieteni, suporteri, reprezentanți mass-media și oficialități. Cristina Vărzaru a fost cea care a dat tonul scandărilor, strigând alături de colege și oameni prezenți: Campionii, Campionii.
Pe lângă prestigiosul trofeu câștigat în Budapesta, echipa CSM-ului a mai cucerit încă două trofee individuale prin Grubisic (MVP-ul turneului) și Gullden (golgeterul competiției cu 108 goluri). De precizat că o altă conațională, Cristina Neagu, a terminat turneul pe locul 4 alături de Buducnost și pe locul 3 în clasamentul golgeterilor. Cristina Vărzaru a intrat și ea în istoria handbalului feminin, ea cucerind duminică cea de-a 4-a ligă (3 alături de Viborg și una alături de CSM).

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>